bip logo 1

Jadłospis

 

OTO ZASADY ŻYWIENIA W NASZYM PRZEDSZKOLU

oraz

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE 

(oznaczonych cyframi w jadłospisie)

STOSUJEMY ZASADY PROGRAMU "ZDROWO JEMY,  ZDROWO ROŚNIEMY"

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


Woda niegazowana do picia dostępna przez cały dzień.

Poniedziałek 

21.10.2019

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku(1,2)chleb z masłem, jajkiem w plasterkach i ogórkiem świeżym(1,3)herbata z owoców leśnych.

Przekąska

Banan.

Zupa, Przystawka

Zupa pomidorowa z makaronem(1,2,6)krem twarogowy(2)

II danie

Kotlet schabowy(1,3)ziemniaki, surówka wielowarzywna z kukurydzą, kompot  z jabłek.

Wtorek

22.10.2019

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym i pomidorem(1,2) bawarka(2) herbata z róży.

Przekąska

Winogrono.

Zupa, Przystawka

Zupa ogórkowa(2,6)fasolka po bretońsku.

II danie

Ryż zapiekany z jabłkami, jogurtem naturalnym i cynamonem(1,2)kompot owocowy

Środa

23.10.2019

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku(1,2)bułka z masłem, serkiem z przyprawami i rzodkiewką(1,2)herbata żurawinowa.

Przekąska

Gruszka.

Zupa, Przystawka

Biały barszcz(6)sałatka z jaj i pomidorów(2,3)

II danie

Karkówka w sosie z kaszą jęczmienną(1) buraczki zasmażane, kompot z agrestu.

Czwartek

24.10.2019

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, wędliną i papryką(1,)kakao(1,2,5) herbata z pigwy

Przekąska

Śliwki.

Zupa, Przystawka

Zupa pieczarkowa(2,6)sałatka z jaj, ogórka, koperku i groszku zielonego(3,7)

II danie

Naleśniki z twarogiem i śmietaną(1,2,3)kompot truskawkowy.

Piątek

25.10.2019

Śniadanie

Chleb orkiszowy z masłem(pasta z jaj i ryby wędzonej ze szczypiorem i ogórkiem kiszonym(3,4,7)kawa na mleku(1,2), herbata z cytryną.

Przekąska

Kiwi.

Zupa Przystawka

Krupnik z kaszą jęczmienną(6)deser ryżowy z wiórkami kokosowymi(1,2,11)

II danie

Bigos z ziemniakami(6)kompot wiśniowy.