bip logo 1

Jadłospis

 

OTO ZASADY ŻYWIENIA W NASZYM PRZEDSZKOLU

oraz

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE 

(oznaczonych cyframi w jadłospisie)

STOSUJEMY ZASADY PROGRAMU "ZDROWO JEMY,  ZDROWO ROŚNIEMY"

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Woda niegazowana do picia dostępna przez cały dzień.

Poniedziałek 

22.10.2018

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku(1,2) rogal z masłem, miodem, serkiem twarogowym i papryką(1,2) herbata żurawinowa.

Przekąska

Mandarynka.

Zupa, Przystawka

Zupa kalafiorowa(2,6) sałatka z kaszy jaglanej z bananem i wiórkami kokosowymi(1,11)

II danie

Potrawka z kurczaka(2) ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i cebuli, kompot owocowy.

Wtorek

23.10.2018

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i pomidorem(1) jajecznica ze szczypiorem(3)kawa na mleku(1,2) herbata z róży.

Przekąska

Śliwki.

Zupa, Przystawka

Zupa brokułowa(2,6) fasolka po bretońsku

II danie

Placki z brzoskwiniami i cukrem pudrem(1,2) kompot truskawkowy.

Środa

24.10.2018

Śniadanie

Makaron na mleku(1,2) chleb orkiszowy z masłem, twarożek z rzodkiewką i koperkiem(1,2) herbata z cytryną.

Przekąska

Gruszka

Zupa, Przystawka

Krupnik z kaszą jęczmienną(1,6) jogurt owocowy(2)

II danie

Gołąbki w sosie pomidorowym(1,2) ziemniaki, kompot wiśniowy.

Czwartek

25.10.2018

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, wędliną i ogórkiem świeżym(1) kakao(1,2,5) herbata miętowa.

Przekąska

Banan

Zupa, Przystawka

Barszcz ukraiński(2,6) ciasto drożdżowe  ze śliwkami(1,2,3)

II danie

Leniwe kluski, marchewka z jabłkiem(1,2,3) kompot malinowy.

Piątek

26.10.2018

Śniadanie

Zacierka na mleku(1,2) bułka z masłem, pasta z jaj i wędliny z ogórkiem kiszonym(1,3,7) herbata malinowa.

Przekąska

Jabłko.

Zupa Przystawka

Zupa ryżanka na kurczaku(1,6) kasza manna z truskawkami(1,2)

II danie

Kotlet z ryby(1,3,4) ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.