bip logo 1

Jadłospis

 

OTO ZASADY ŻYWIENIA W NASZYM PRZEDSZKOLU

oraz

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE 

(oznaczonych cyframi w jadłospisie)

STOSUJEMY ZASADY PROGRAMU "ZDROWO JEMY,  ZDROWO ROŚNIEMY"

 

 

 


 

 

 

 

Woda niegazowana do picia dostępna przez cały dzień.

Poniedziałek 

15.04.2019

Śniadanie

Płatki kukurydziane na m leku(1,2)chleb z masłem, wędliną i sałatą lodową (1)herbata z róży.

Przekąska

Jabłko.

Zupa, Przystawka

Zupa brokułowa(2,6) sałatka z kaszy jaglanej z bananem(1,11)

II danie

Naleśniki z dżemem(1,2,3)kompot malinowy.

Wtorek

16.04.2019

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku(1,2)bułka z masłem, twarożek ze szczypiorem i rzodkiewką(1,2)herbata z cytryną.

Przekąska

Banan.

Zupa, Przystawka

Zupa pieczarkowa(2,6)jogurt owocowy(2)

II danie

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną(1,2)surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy.

Środa

17.04.2019

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i ogórkiem świeżym(1)kiełbaska na gorąco z musztardą(7)kakao(1,2,5) herbata żurawinowa.

Przekąska

Kiwi.

Zupa, Przystawka

Zupa jarzynowa(2,6)sałatka z jaj i pomidorów(2,3,7)

II danie

Leniwe kluski(1,2,3)marchewka z jabłkiem(2)kompot ze śliwek.

Czwartek

18.04.2019

Śniadanie

Zacierka na mleku(1,2)chleb orkiszowy z masłem, serkiem z przyprawami i papryką(1,2)herbata miętowa.

Przekąska

Pomarańcza.

Zupa, Przystawka

Zupa ogórkowa(2,6)krem twarogowy(2)

II danie

Zapiekanka z makaronu, kiełbasy, pieczarek i sera żółtego z ketchupem(1,2) kompot z jabłek.

Piątek

19.04.2019

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem i ogórkiem kiszonym(1)jajecznica ze szczypiorem(3)kawa na mleku(1,2)herbata z czarnej porzeczki

Przekąska

Gruszka.

Zupa Przystawka

Zupa pomidorowa z ryżem(1,2,6)kasza manna z musem brzoskwiniowym(1,2)

II danie

Kotlet z ryby(1,3,4)ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot wiśniowy