bip logo 1

Jadłospis

 

OTO ZASADY ŻYWIENIA W NASZYM PRZEDSZKOLU

oraz

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE 

(oznaczonych cyframi w jadłospisie)

STOSUJEMY ZASADY PROGRAMU "ZDROWO JEMY,  ZDROWO ROŚNIEMY"

 

 

 

 

Woda niegazowana do picia dostępna przez cały dzień.

Poniedziałek 

17.06.2019

Śniadanie

Makaron na mleku(1,2) rogal z masłem, dżemem i twarogiem z papryką(1,2) herbata miętowa.

Przekąska

Truskawki.

Zupa, Przystawka

Zupa szpinakowa(2,6) sałatka z kaszy pęczak z morelą, żurawiną i słonecznikiem(1,10,11,13)                                                                                                                                                                              

II danie

Filet z kurczaka z warzywami(2) kompot z jabłek.

Wtorek

18.06.2019

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem(1) wędliną i pomidorem, kawa na mleku (1,2)herbata z cytryną.

Przekąska

Banan.

Zupa, Przystawka

Chłodnik z botwiny,(2) ciastka(1,2,3)

II danie

Pierogi z twarogiem, śmietaną i rodzynkami(1,2,8,10,11,13) kompot z czarnej porzeczki.

Środa

19.06.2019

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku(1,2) chleb orkiszowy z masłem, serem żółtym i rzodkiewką(1,2) herbata malinowa.

Przekąska

Arbuz.

Zupa, Przystawka

Zupa pomidorowa z makaronem(1,2,6) sałatka z jaj, ogórka, groszku zielonego i koperku(2,7)

II danie

Kotlet mielony(1,3) ziemniaki, surówka z młodej kapusty, kompot ze śliwek.

Czwartek

20.06.2019

Śniadanie

Przekąska

BOŻE CIAŁO.

Zupa, Przystawka

II danie

Piątek

21.06.2019

Śniadanie

Zacierka na mleku(1,2) chleb z masłem, serkiem z przyprawami i ogórkiem świeżym(1,2) herbata z róży.

Przekąska

Jabłko.

Zupa Przystawka

Zupa z zielonego groszku(2,6) jogurt owocowy(2)

II danie

Placki z brzoskwiniami i cukrem pudrem(1,2,3) kompot wiśniowy.