bip logo 1

Jadłospis

 

OTO ZASADY ŻYWIENIA W NASZYM PRZEDSZKOLU

oraz

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE 

(oznaczonych cyframi w jadłospisie)

STOSUJEMY ZASADY PROGRAMU "ZDROWO JEMY,  ZDROWO ROŚNIEMY"

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Woda niegazowana do picia dostępna przez cały dzień.

Poniedziałek 

10.12.2018

Śniadanie

Makaron na mleku(1,2) bułka z masłem, serem żółtym i rzodkiewką (1,2)herbata owocowa.

Przekąska

Banan.

Zupa, Przystawka

Zupa kalafiorowa(2,6) sałatka z jaj i pomidorów(1,2,7)

II danie

Szynka w sosie(2) ziemniaki, surówka z białej kapusty z ogórkiem, koperkiem i rodzynkami(8,10,11,13) kompot truskawkowy.

Wtorek

11.12.2018

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, wędliną i sałatą lodową(1) kakao(1,2,5) herbata z cytryną.

Przekąska

Pomarańcza.

Zupa, Przystawka

Zupa meksykańska z papryką i czerwoną fasolą(2,6) sałatka z kaszy jaglanej z bananem i wiórkami kokosowymi\(1,11)

II danie

Naleśniki z dżemem,(1,2,3) kompot malinowy.

Środa

12.12.2018

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku(1,2) chleb orkiszowy z masłem, twarożek z papryką i szczypiorem(1,2) herbata żurawinowa.

Przekąska

Jabłko.

Zupa, Przystawka

Biały barszcz z jajkiem,(2,3,6) ciasto drożdżowe z wiśniami(1,2,3)

II danie

Pieczeń rzymska w sosie koperkowym z kaszą gryczaną(1,2) buraczki, kompot owocowy.

Czwartek

13.12.2018

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, wędliną i ogórkiem świeżym(1) kawa na mleku (1,2)herbata miętowa.

Przekąska

Gruszka.

Zupa, Przystawka

Zupa grochowa(6) makaron ze szpinakiem(1,2)

II danie

Leniwe kluski, marchewka z jabłkiem(1,2,3) kompot wiśniowy.

Piątek

14.12.2018

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku,(1,2) rogal z dżemem, serkiem śmietanowym i pomidorem(1,2) herbata z czarnej porzeczki.

Przekąska

Mandarynka.

Zupa Przystawka

Zupa ogórkowa(2,6) kasza manna z musem brzoskwiniowym(1,2)

II danie

Kotlet z ryby(1,3,4) ziemniaki, fasolka szparagowa z bułką tartą(1) kompot owocowy.