bip logo 1

Jadłospis

 

OTO ZASADY ŻYWIENIA W NASZYM PRZEDSZKOLU

oraz

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE 

(oznaczonych cyframi w jadłospisie)

STOSUJEMY ZASADY PROGRAMU "ZDROWO JEMY,  ZDROWO ROŚNIEMY"

 

 

 

 

 

 

 


 

Woda niegazowana do picia dostępna przez cały dzień.

Poniedziałek 

22.07.2019

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku(1,2)chleb orkiszowy z masłem, serkiem twarogowym ze szczypiorem i papryką(1,2)herbata żurawinowa.

Przekąska

Czereśnie.

Zupa, Przystawka

Zupa buraczkowa(2,6)kasza manna z brzoskwiniami(1,2)

II danie

Kotlet z piersi kurczaka z ryżem(1,3)mizeria(2)kompot owocowy

Wtorek

23.07.2019

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, wędliną i pomidorem(1)bawarka(2)herbata z cytryną.

Przekąska

Winogrono.

Zupa, Przystawka

Zupa ogórkowa(2,6)sałatka z kaszy jaglanej z bananem i wiórkami kokosowymi1,11)

II danie

Leniwe kluski(1,2,3)marchewka z jabłkiem(2)kompot malinowy.

Środa

24.07.2019

Śniadanie

Kluski lane na mleku(1,2,3)rogal z masłem, dżemem, serkiem śmietankowym i rzodkiewką(1,2)herbata owocowa.

Przekąska

Nektarynka.

Zupa, Przystawka

Krupnik z kaszą jęczmienną(1,6)deser ryżowy z cynamonem(1,2)

II danie

Gołąbki w sosie pomidorowym(1,2)ziemniaki, kompot wiśniowy.

Czwartek

25.07.2019

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem(1)pasta z jaj i wędliny z koperkiem i ogórkiem świeżym(3,7)herbata miętowa.

Przekąska

Banan.

Zupa, Przystawka

Biały barszcz(6) krem twarogowy(2)

II danie

Makaron ze śmietaną i truskawkami(1,2)kompot z czarnej porzeczki.

Piątek

26.07.2019

Śniadanie

Makaron na mleku(1,2)chleb z masłem, jajkiem w plasterkach i ogórkiem kiszonym(1,3)herbata malinowa.

Przekąska

Gruszka.

Zupa Przystawka

Zupa z zielonego groszku(2,6)galaretka z ananasem(1,2,3,5)

II danie

Ryba w cieście(1,2,3)ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą, kompot z agrestu.